Menu

Ambitie

In september start voor mij een jaar dat in het teken staat van afstuderen. Hier kan ik in drie stages (ik ga het nieuwe curriculum volgen) in de praktijk alles leren wat ik nog nodig heb om mezelf straks volleerd diëtist te kunnen noemen. Aan welke competenties ik wil gaan werken heb ik onder de verschillende projecten uitgewerkt. Maar wat hoop ik in dit laatste jaar nu te gaan doen?

Doel

Na mijn afstuderen wil ik graag verder met Volwaardig, in ieder geval met bloggen en online aanwezig zijn. Daarnaast wil ik wel verder met diëtistisch handelen, of dat ook als zelfstandige gaat zijn of in loondienst of gecombineerd dat weet ik nog niet precies. Ik heb in ieder geval de ambitie om me op alle niveaus in te zetten tegen het discrimineren van dikke mensen, en voor goede diëtistische zorg voor iedereen! 

Stage Diëtistisch Handelen

Op dit moment ligt mijn hart echt bij mensen met ernstig overgewicht, het zou leuk zijn als ik in die richting een stageplek zou kunnen krijgen. Ik zou bijvoorbeeld heel graag zien hoe er door gespecialiseerde centra omgegaan wordt met obesitas. Hoe worden patiënten behandeld? Wat wordt er geadviseerd? En vooral, hoe wordt er omgegaan met de psychologie achter het overgewicht?

Voor een tweede stage wil ik proberen bij een zelfstandig werkende diëtist of in een praktijk aan de slag te gaan. Deze stage vind ik voor mezelf sowieso een must, omdat je hier echt ziet wat het het werk inhoudt en hoeveel verschillende cliënten met verschillende verhalen er zijn. 

Stage Innovatieopdracht

Voor de innovatieopdracht start ik in september 2020 bij Visibilitas. Hierover zal ik natuurlijk ook verslag doen in mijn portfolio.

Geschreven door Barbera Valkema op vrijdag juni 12, 2020

Permalink -