Menu

SLB

SLB staat voor StudieLoopbaanBegeleiding, en voor dit vak is het dat ik praktijkervaring moest opdoen in een aantal vrij in te vullen uren. De zin van dit 'vrij in te vullen' is dat je zelf een richting kan geven aan de opleiding. Hoe heb ik mijn persoonlijke draai gegeven aan mijn opleiding?

Plan van aanpak

Normaal gesproken bepaalt een student van te voren een richting, heeft een doel, weet een beetje wat zij wil leren. Met leerdoelen waarop je dan kan reflecteren. Niet ik. Zoals je onder ervaring kan lezen is mijn studieloopbaan niet vlekkeloos verlopen en ben ik mezelf constant tegengekomen. Heb ik opnieuw leren kijken naar voeding en het vak diëtist. Mijn aanpak was er één zonder leerdoelen maar niet zonder plan. Ik heb steeds gekeken wat er op mijn pad kwam en wat er bij me paste. Ik heb geprobeerd te doen wat goed voelde met als doel mijn eigen versie van een diëtist worden. Een dikke diëtist. Een bodypositive diëtist. Niet een mainstream diëtist misschien. Maar wel een diëtist die haar diploma heeft verdiend omdat ze haar tijd heeft genomen alle onderdelen van de studie goed af te ronden, ook al deed ze daar een stukje langer over dan anderen. Maar wel een diëtist, want dat ik de opleiding ga afmaken staat vast!

Reflectie

Maar ook zonder leerdoelen om te evalueren kan ik natuurlijk reflecteren op mijn professionele ontwikkeling. Hiervoor heb ik bij de minoren en projecten die ik heb gedaan steeds de competenties gezet waar ik in vooruit gegaan ben, en minimaal één leerpunt voor mezelf voor mijn toekomstige werkende leven. De competenties komen uit het beroepsprofiel voor de diëtist. Even technisch voor de beoordeling: ook de uren en de beroepsprofessionals die me feedback hebben gegeven worden in de projecten genoemd. Een overzicht van de uren vind je in de tabel op deze pagina. 

Hoe ik mezelf persoonlijk heb ontwikkeld de afgelopen jaren vind je in mijn verhaal, onder 'ervaring'. 

Toekomst

Onder het kopje ambitie kan je vinden wat mijn ideeën zijn voor de toekomst. 

Geschreven door Barbera Valkema op vrijdag juni 12, 2020

Permalink -